hétfő, február 20, 2012

Bento

Most, hogy Rozi néha csokin kívül nem hajlandó semmit sem megenni, elkezdett érdekelni ez a téma.  Két-három éve  láttam egy műsort hazánkban élő japánokról, ahol a nők arról meséltek, hogy hajnalban, pár óra alvás után felkelnek, hogy elkészítsék a bentokat a gyerekeiknek, és kapaszkodjatok meg...a férjüknek is. Akkoriban örültem, ha munkába menet volt időm beszaladni a boltba valami reggeliért, míg ezek a nők képesek órákig pepecselni, hogy valóságos műalkotásokat varázsoljanak ezekbe a piciny dobozokba. Most egy kicsit utánaolvastam, és nagyon érdekes, mert még annak is megvan a szabályrendszere, hogy milyen típusú ételek milyen arányban kerüljenek a dobozba, és hogy legalább ötféle szín legyen jelen. Ráadásul vannak férfi dobozok, és vannak női dobozok. Előbbiek egyszintesek és sokrekeszesek, utóbbiak emeletesek....őrület...hiába, a japánok már csak ilyenek:) A gyerekek ráadásul versenyeznek (így természetesen az anyukák is), melyiküknek szebb és ötletesebb a kreációja.
Előrebocsátom, továbbra sem vagyok hajlandó hajnalban kelni, de tény, hogy a múltkor, amikor szívecskéket szúrtam ki kenyérből Rozinak és úgy kentem meg sajttal, érdekes módon pillanatok alatt elfogyott, úgyhogy ha egyszerűbb módon is de elsajátítok pár kevésbé bonyolult megoldást, és beszerzek pár eszközt is hozzá. Például egy ilyen tojásformázót:) Zseniális:)) Rozi már ki is választotta a macisat:)


Hogy őszinte legyek nekem  a túlkomplikált megoldások amúgy is inkább elvennék az étvágyamat mint meghoznák. Mint például ez itt, képként nagyon szép, de megenni ezt a kék rizst...brrrr

 

Na azt hiszem ez lesz a nekem való:))) : http://www.meetthedubiens.com
Jó nézelődést!


8 megjegyzés:

eszterda írta...

ez nagyon vicces volt, jó volt olvasni, meg persze tudni, mi is van veletek mostanság!:)

Linyah írta...

Én is épp mostanában találtam ilyen képeket/oldalakat, nekem nagyon bejönnek :) A nem evő gyerekeknél biztos segít :)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Ezek cuki dolgok, de én ennél lustább vagyok :) Nálunk az az egyszerű dolog vált be, hogy aki nem eszik, éhes marad. És persze nem kap nasit. Így is van válogatós gyerekem, de már rájött, hogy jobb kipiszkálni a nemszeretem elemeket a tányérból, mint nyafogni, hogy mást kér ;)

panka írta...

Nekünk ez jött be! Tojás formázóra már én is gondoltam. De van még egy két kreációm.
http://www.varazserdo.hu/hu/etkezes-suetes-fzes/etkeszlet-tanyer-pohar/food-face-tanyer

saját:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1596052738047&set=a.1238271513740.2034952.1137820587&type=3&theater

Vacskamati írta...

Nálunk nem jött be. Igaz, bentoval még nem próbálkoztam, de a hagyományos eszközökkel minden lehetőséget bevetettem (hóembertől bagolyig minden volt már a tányéron)- csak az lett a vége, hogy játszottak az étellel, és leadták a rendeléseket, hogy aznapra milyen figurát kérnek. :DD

De ha inspiráció kell- anélkül, hogy a lánykád étvágytalansága anyagi csődbe döntene- ajánlom ezt a blogot: http://www.cutefoodforkids.com/

Nálunk jobb hatásfokú az együtt főzés- s közben nyers zöldségek kóstolása. Meg a bébiétellé pürésítés (sajnos)- almából hármat is megesznek lereszelve, ha harapni kell.. hát..
Kitartás! ;)

Ledeczki Anna írta...

Örülök, hogy itt vagytok:)) (kicsit döglődik ez a blogolás mostanság, és úgy látom nem csak nálam...magamból kiindulva a facebook lehet az oka,hiába ott sokkal gyorsabb, és egyszerűbb a kommunikáció...azért majd próbálok többször jelentkezni)

Köszi a linkeket:)), nagyon jók, és Pankaaaa!!!Annyira jó ez a nyuszi:)))

Közben én is találtam még egy szuper oldalt:

http://cre-art-blog.hu/index.php/2012/02/igy-szerettesd/

Tündéri Lonka írta...

szia,
"reklámoztalak" egy bejegyzésemben:
http://tunderilonka.blogspot.com/
:)

anyahajó írta...

Az én fantáziám is meglódult, köszi :)