hétfő, július 04, 2011

Párizsban élni 3

Otthon is szívesen guberáltam volna, de lehetetlen. Évente talán egyszer van lomtalanítás, akkor is már napokkal a kijelölt dátum előtt felosztva a terület, a pasi ül a kis sámliján, és árgus szemekkel lesi, nehogy elvigyél valamit. Vagyis elviheted, ha kifizetted az általa megállapított összeget, ami azért elég vicces. Az utóbbi években már próbáltam oda sem nézni, nem fájdítani a szívemet. Ja és most Pestről beszélek, Anyuéknál, vidéken, évek óta nem is volt lomtalanítás, de ez már egy másik történet...

Itt minden héten kincsesbányává válnak az utcák. Igen, minden héten van lomtalanítás, és szerintem pár év alatt egy komplett lakást be lehetne rendezni az utcán talált "lomokból" Persze nem árt ha az ember szeret barkácsolni, meg tud javítani ezt-azt, szeret festeni....és én szeretek, nagyon:)) Mostanában amúgy divat lett régi ütött-kopott bútorok, tárgyak kreatív felújítása, átalakítása, átlényegítése. A divat szó alatt azt értem, hogy lettek vevők az ilyen jellegű dolgokra, régi porceláncsészékből, tálakból összerakott lámpákra, mindenféle kacatokból kialakított fogasokra, újszerű motívumokkal, színekkel festett stílbútorokra.

Most, hogy már csodabarkácsgépem is van, és egyre sűrűbben bukkanok, szép tárgyakra, bútorokra, (egy széket már fel is újítottam, majd mutatok róla képet), a lakásunk viszont túl kicsi mindezek befogadására, egyre inkább van esélye annak, hogy az én kezem közül is kikerüljön egy-két újraértelmezett, vagy csak egyszerűen átalakított tárgy.

Ha nem lennék megszállotja a játékoknak, akkor gyerekjátékot sem kellene üzletben vásárolnunk:). Tegnap például egy hatalmas doboz duplo-ra tettünk szert az esti séta közben.10 megjegyzés:

Névtelen írta...

A brocanteokat én is szeretem :) én itt lakom mar szeptember ota, es elotte is kisebb megszakitasokkal, mivel francia a parom. Ha kell segitseg valamiben szolj nyugodtan. Julius vegeig meg itt leszek, aztan vegre Magyarorszag fel ev utan, de szeptember kozepen visszajovok. Szivesen talalkozom magyarokkal :)

Névtelen írta...

én a 14. keruletben lakom a Montsouri parkkal szemben. Nagyon szep, erdemes meglatogatni egyszer foleg kisgyerekkel!

Ledeczki Anna írta...

Mi Vincennes-ban lakunk:) Találkozhatnánk, csak küldj egy mailt, hogy tudjak írni!

Névtelen írta...

Megkeresem a mailed és írok :)

Névtelen írta...

Anna, és milyen barkácsgéped van? Egy hölgytől ez érdekesen hangzik! Persze pozitív értelemben.

Névtelen írta...

Amennyire én látom, Mao.-n nem dobnak ki lomtalanításba olyan jó dolgokat, mint külföldön :-(

Mademoiselle írta...

Én is nagyon szeretem a lomtalanításokat :-) Pár hete olyan üvegbödönt fogtam, ki hogy még mindig nem hiszem el! Meg egy magas hosszú talpas-csúcsos-cikornyás üveget is, amiben vattapamacsokat lehet tartani a fürdőszobában. Mondjuk ezt nem adta ingyen, hanem kemény 1 eurót kért darabjáért :-D

Ledeczki Anna írta...

Olyan vicces, mostanában mindenki a barkácsgépem típusára kíváncsi:), szóval: DREMEL 7700

Ledeczki Anna írta...

Mi pedig most vasárnap megint bővítettük a duplo-készletünket,és találtam egy konyhai fali polcot is, ramaty állapotban, de nagyon aranyos, majd rendbehozom.
Az a baj, hogy nálam már a szenvedélybetegség határait kezdi súrolni ez az új elfoglaltság:)

Unknown írta...

Párizsban mikor szokott lenni lomtalanítás? Gondolom területenként változik. Van esetleg erre vonatkozóan a weboldal?