hétfő, november 08, 2010

Amolyan prototípus féle. Valójában a hajmegoldás kitalálása lelkesített az elkészítésénél, de még azon is van csiszolnivaló. Sokkal dominánsabb, túlzóan nagy hajkoronát szeretnék,de ennél a fejformánál valahogy nem működik, olyan egér hatása volt vele a babának. Amúgy a haj ugyanaz a kerek, horgolt alap, amiből a kitűzőim is készülnek. A derekánál lévő szalag nincs rögzítve középen, elvileg zsebként funkcionált volna, egy maci ült volna benne, de túl szűk lett.
A cérnával rajzolás biztosan marad, de talán a filcanyagról áttérek sima textilre, hogy szeretgetnivaló baba legyen belőle, mert így nagyon merev, és kemény. Esetlek a fejrész marad filcből, de ezt még nem döntöttem el. A testforma is változik majd, egy picivel hosszabb nyak, és a kézmegoldás is más lesz...de azt hiszem jó irányban haladok.
Nekem amúgy tetszik ez a baba is , így ahogy van, gyerekszoba dekorációként, a polcon csücsülve szerintem tökéletes, csak én most gyerekkézbe való játékot szeretnék, és ennek a kritériumnak nem felel meg, úgyhogy csapó kettő!

4 megjegyzés:

Huncutkacérna írta...

Rozinak van már ilyen szép babája? :o)

Ledeczki Anna írta...

Hát ez valójában neki készült, de rá sem hederít. Amúgy is jobban érdekli például egy szedőkanál mint bármilyen játék, de talán azért sem szereti, mert amikor készítettem, nem vele foglalkoztam. Ahányszor bütyköltem a babán valamit, odajött kirántotta a kezemből és jó messzire eldobta:)

Vacskamati írta...

Ha a fejen lévő haj is fonalból lenne - esetleg néhány szál jelzés értékűen a varrásvonalak alá igazítva (?), akkor biztosan nem lenne egérfül-szerű.
Hogy Rozi szeretni fogja-e vagy sem, az pedig nem a filc puhaságán múlik.. nálunk sem egyformán kezdtek el babázni a lányok (sőt, Sára még most is alig.) Nekem gyerekkoromban volt egy ilyen lapos filc-mackóm (persze, nem ilyen gyönyörű, de szerkezetileg..), amit nagyon-nagyon szerettem. :D

(Olyan szép a falfestés.. ez a régi műhelyed fala, vagy valami teljesen új? )

Ledeczki Anna írta...

Filc marad:), hajjal kapcsolatban még gondolkodom, a testalkaton lesz némi változtatás, hogy működjön a zseb-dolog.

Ha Rozi rám ütött, egyáltalán nem fog babázni:)

A falfestés Rozinak készült, még amikor a hasamban volt, de a mai napig nem sikerült befejezni. Azért majd mutatok róla képet!