csütörtök, december 13, 2007

Szerintem az üveg így a legszebb

Ez a kép egy francia szakácskönyvből való. Álomszépnek találom az ilyen homokfúvott üvegeket! Ahogy az apró réseken átsejlik a mögötte lévő világ! Amikor szemeim előtt megjelenik az álomotthon, akkor ilyen ablakokat látok.A konyha és a szoba közötti ajtóba tavaly azért tetettem sima, átlátszó ablaküveget, mert már készen állt a terv: egy, a képhez hasonló gyönyörűség megvalósítása. Rászánni azonban a mai napig nem bírtam magam erre az elég időigényes műveletre. (Mióta a varrás megszállottja lettem, már lassan minden másra sajnálom az időmet)


Hogy hogyan csinálnám? Sablon öntapadós fóliából felragasztva az üvegre, és a fedetlen felületek maratópasztával való lekenése. Egyszerűnek tűnik, de ha elrontja az ember, már csak az üveges segíthet!


Ma azonban egy lépcsőfokot előreléptem a megvalósítás terén. Mintegy próbaképpen, és a karácsonyi dekoráció részeként átmásoltam a fenti képről pár elemet egy öntapadós fóliára, felragasztottam az üvegre, de maratópaszta helyett most még csak műhót alkalmaztam! Persze a végleges megoldás bonyolultabb motívumrendszert fog alkotni, de most csak ennyihez volt türelmem (ami szép teljesítmény két napos mozdulatlan ágybanfekvés - hála valamilyen vírusnak-után)


4 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Nagyon klassz lett! Főleg a második kép lett isteni róla... ez a sejtelmes világ meg egyébként is annyira passzol a karácsonyi fényekhez, illatokhoz, érzésekhez...:)

Szera írta...

Kedves Anna!

Nem tudom, ismered-e ezt az oldalt, azt gondolom, tetszene Neked. Szeretettel: Szera
http://verom.canalblog.com/albums/cote_broderie/index.html

Ledeczki Anna írta...

Hú!!! Nagyon eltaláltad! Ez tényleg az én világom, úgyhogy sietek is vissza nézelődni! Köszönöm szépen! :)))

dalia írta...

gyönyörű. énis imádom az üvegmarást, a kacskaringós mintázatokat, hihetetlen ahogy a legegyszerübb tárgyakat is elvarázsolja...
http://blog.dalia.hu/images/pohar.jpg