szerda, december 05, 2007

"Cafatos"

Eleinte egyáltalán nem vonzott ez a technika, de a fórumon napokig másról sem lehetett hallani, úgyhogy gondoltam mit veszthetek, kipróbálom! És bejött! Látok benne fantáziát! Aki még nem csinált ilyet, íme a leírás, nem mintha túlzottan bonyolult lenne.

Amit a legjobban imádtam benne, az az anyagok felszabdalása volt, és hogy végre megszabadultam a kidobni sajnált, de amúgy már semmire sem jó maradék fecnijeimtől. A végén már annyira belelendültem az aprításba, hogy vissza kellett fognom magam, nehogy nekiessek a még egyben lévő anyagkészletemnek is. Veszélyesen megfertőződtem! Annyira élvezetes, amint végigsiklik a körkés, egyre vékonyabb csíkokat vágva, amit aztán a kupac tetejére szórhatok! Na ez már tényleg beteges!

És íme a kupac


Leterítem a hátlapot, és szépen elegyengetem rajta a fecniket, úgy hogy ne látszódjon ki az alap! Gyönyörű látvány. Körülbelül 50×50 cm-es felületet terítettem így be.

Aztán az egész művemet beterítettem ezzel a csodafóliával, aminek az a lényege, hogy ha víz éri, volt-nincs, megsemmisül!

Ezután következett a három réteg rögzítése gombostűkkel! Hogy én ezt mennyire utálom csinálni! Ennél a technikánál pedig még a szokásosnál is alaposabban kell összetűzni a rétegeket! A széleket végig, mert különben kihullanának a cafatok, de belül is elég sűrűn, mert könnyen összecsúszhat az egész.
És jöhet az, amit a legeslegeslegjobban szeretek csinálni, a szabad gépi tűzés, persze csak amióta van ez a kis imádnivaló öltésfigyelő szerkezetem! Na jó, azért előtte is szerettem! Bár ettől a zacskóra varrástól eleinte féltem egy kicsit! Nem fog-e kiszakadni, fogja-e vinni rendesen a gépem, de kár volt izgulni, ki van ez találva, és gyönyörűen lehet varrni.


Készül a szép virágmotívum, de elöljáróban annyit, hogy a kész "cafaton" ez nem igazán érvényesül!
Miután kész a tűzés, mehet a zuhany alá az egész, és kész is a"cafatdarab".
Sötét a kép, de pont így, árnyékosan adja vissza legjobban ennek az az egésznek a lényegét, a textúráját!
És egy egészen közeli kép:

Azt hiszem némi kiegészítéssel szőnyeg lesz belőle, de persze majd láthatjátok ha kész!

7 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Anna, nem jon ez szet hasznalat kozben?;-) Jol hangzik a dolog, de engem meg nem kapott el a laz, majd figyelem mi lesz belole. Ha en csinalnam biztos tennek valami organzafelet a tetejere, bar attol talan a textura elvesz.....
Bar a szonyeg otlet (foleg a kolkoknek) most nagyon megtetszett:-))

Névtelen írta...

Nagyon jó szine van, tetszik. :)
Kriszta, több tűzéssel tartósabb, bár akkor egyre kevésbé plasztikus.

Névtelen írta...

örülök, hogy elkapott téged is

arcencil írta...

Nekem is az a bajom vele mint a Krisztának.... Bevallom nekem nejlonosan tetszett :-)) Hiába, no imádom azokat a szép quilt tűzéseket.

Ledeczki Anna írta...

Úgysem rossz, láttam már olyat egy kiállításon, de én most szőnyegben gondolkodtam, és olyen igazi rongyos hatást szerettem volna elérni:)

jude írta...

beautiful!

Ledeczki Anna írta...

Thank you!