szombat, december 05, 2009

Fehér, mint a hó

Mindig is vallottam, hogy az alkotás terén (legalábbis varrós területen) a  legjobb ötletek a már elszúrt dolgok helyrehozatalának kétségbeesett próbálkozásából születnek. Merthogy  már úgyis mindegy,miért is ne kísérleteznénk sokkal bátrabban,  nincs vesztenivalónk.

Az új téli kollekcióm is egy ilyen baki elkövetésével született. Tudjátok, mostanában ezzel a közvetlenül textilre nyomtatással kísérletezem. Tényleg gyönyörűen működik, és tényleg mosható, de mivel az én rajzaim hajszálvékony vonalakból állnak össze, elkerülhetetlen, hogy azok a festékszemek, amik a két textilszál közötti résben vannak, kimosódjanak. Pontosabban, ezek természetesen más esetben is kimosódnak , de az én határozott, kontúros vonalaim emiatt valamelyest veszítenek a szépségükből mosás után.

Ezért a biztonság kedvéért vékony, selyemfényű textillakkréteggel kezelem a felületet. A legutóbbi nyomtatás után nem vártam meg, hogy kellőképpen megszáradjon a festék, és rámentem lakkal, ami miatt egy picit sikerült elkennem, elkoszolnom a felületet. Nem volt vészes, de azért zavart, úgyhogy sűrűn megtűztem a motívum körüli területet, és mivel nagyon vastag, 3.5cm -es vastagságú filcalapra dolgoztam, gyönyörűen kidomborodott a rajzolt motívum:))

Azóta csak ilyeneket készítek, úgyhogy lőttek az
 elméletnek, miszerint kisebb időbefektetéssel is létrehozhatok szép ékszereket:). Már maga a lakkozás is iszonyúan pepecselős dolog, és most erre jött a tűzés. Persze magamat ismerve tudhattam volna, hogy nem sokáig fognak lekötni a túl egyszerű megoldások:))
Mutatnék egy kitűzőt a legújabb sorozatomból. Fehér felületen, vékony, fekete rajzolat. Igazi télies, havas hangulat.
A valóságban sokkal szebb, mert a trapuntószerű felület nem jön át teljesen a fotón.


10 megjegyzés:

Fércművek írta...

Csodaszép! :)

Mindig ámulok, de ezt nem hagyhattam szó nélkül. :))))

Krisztallit írta...

Sok bakizást kívánok!! :-)

Nelli írta...

Nagyon szép lett!

Kicsoda írta...

Hu Anna, ezzel most nagyon feladtad magadnak a lecket:-) Ez nagyon jo lett! Annyira jol megtalatak a technikak a rajzaidat.

enigma írta...

gyönyörű...

Zsuzsi írta...

nagyon tetszetős.ez is.

Vacskamati írta...

Mint egy téli álom!!
Anna, nem tudom, itt mutattad-e, de a Meskán láttam a dekoráció-angyalod... Mintha a saját portrédat festetted volna meg!! Az állam is leesett! :D

vanessza kiss írta...

Én látom, hogy milyen szép.. érzem a felületét! :)

Szera írta...

Nagyon szép! :)

Abile írta...

Óhhh, ez gyönyörű!!