péntek, szeptember 18, 2009

Elszállt

Tegnap bekapcsoltuk a gépet, és se kép se hang. Mondanom sem kell, rajta az összes családi fotó, a munkáimról készült képek, mind mind pótolhatatlan. Biztonsági másolat egy darab sem. Teljes kétségbeesés, ráadásul egy megrendelőmtől vártam fontos levelet, egy másik megrendelőmnek pedig képeket kellett volna küldenem egy  elkészült láncról.

Rá kellett jönnöm, hogy teljesen ki vagyok szolgáltatva ennek a kis masinának. Azért ez félelmetes.  Tanulság azonban nem sok,ezen a helyzeten nem tudok változtatni, csak annyiban, hogy mostantól mindent lementek!!

Az adatok szerencsére visszacsalogathatók, és kölcsöngépet is kaptam a tesómtól, úgyhogy helyreállt a rend:)

2 megjegyzés:

Vacskamati írta...

Huh... teljesen átérzem a helyzeted, nekünk is volt ilyen... szerencsére mi is ki tudtuk menteni az adatokat, de azt az idegeskedést, mire kiderült, hogy nem veszett el semmi! azóta a fotókról mindig készítünk biztonsági másolatot CD-re és hordozható vinyóra/ párom laptopjára, a CD-ket meg a szülőknél tároljuk, így ők is tudják nézegetni a gyerekek fotóit, s ha nemadjég leégne a házunk, legalább az emlékek megmaradnak.. :D
(Amíg nem készülnek el a másolatok, egy fotót sem törlök a fényképező memóriájáról, így már eleve van egy biztonsági másolat.. :D)

Abile írta...

Nálunk is a fontos dolgok lemezen is megvannak... Bár azt mondják, azok sem őrzik meg örök időkre az adatokat... időnként (néhány évenként) újra át kell másolni őket!