vasárnap, június 29, 2008

Hétvégi festés





A hétvégén elpancsoltam a maradék procionomat. Úszott az egész udvar. A fű kék, piros foltos :) A festésnél derült ki, hogy szinte csak piros és kék árnyalataim vannak, és egy nagyon minimális sárga, úgyhogy zöldet nem sokat sikerült gyártanom, de majd jövő héten. Már alig várom a rácalmási festős hétvégét:) Fáradt zöldeket, és mustársárgákat szeretnék majd kikeverni.



És koszorút is fontam. Ez sosem maradhat el, ha a tanyán járok.

csütörtök, június 26, 2008

Etsy


Nagyon örülök, mert valakinek tetszett annyira a munkám, hogy beválogassa a "Treasury"-be. A vicces, hogy a közös főcím "Balkán Blues". Vagy nem is annyira vicces? Bár hogy őszinte legyek, teljesen egyetértek ezzel a besorolással. Még ha földrajzilag nem is stimmel, na de más szempontokból...:(

szerda, június 25, 2008

Már egy hete

Már egy hete hogy levizsgáztam, de még mindig nem sikerült magamhoz térni. Alkotói válságban vagyok, csak ülök a varrógép előtt, néha úgy érzem, hogy na most... jön az ihlet, de aztán mégsem. Ide kapok- oda kapok, előveszem a régi, befejezetlen munkáimat, majd ugyanazzal a lendülettel félre is dobom őket. Ráadásul állandóan alszom. Ma volt az első nap, hogy nem aludtam délután. Ráadásul még vacsorát készíteni is volt kedvem. Lehet, hogy "gyógyulok"?!


Munka után elmentem a Vásárcsarnokba. Nagyon szeretek ott nézelődni, ráadásul nem nagyon van olyan alapanyag, amit ott ne kapnék meg. Az alagsorban van a kedvenc Ázsia boltom, ahol mindig szert teszek valami különlegesre. Most erre a nagyon érdekes csilis keverékre esett a választásom. Bazsalikommal, és fokhagymával kevert csili, de nem görög bazsalikommal, mint ahogy azt a vásárláskor hittem, hanem thai bazsalikommal, aminek leginkább az ánizshoz hasonlít az íze.



Szintén az alagsorban vannak a halasok. Itt kapható mindenféle hal, kagyló, tengeri kütyük. És persze mindez frissen, nem ám fagyasztva. Nálam a pisztráng a favorit, most is azt akartam venni, de aztán elcsábultam a gyönyörű tengeri dubrincsok láttán, amit nem bántam meg. Nem is tudom, hogy ettem-e már ilyen finom halat. Semmi extra nincs a készítésében. Egészben (csakis egészben, fejjel együtt),olívaolajban sütöttem, miután bekentem magos, dijoni mustárral. Mennyei volt.


A köret pedig mexikói kukorica volt, "thaiföldiesítve" az új szósszal. Az eredeti mexikói csilis kukorica sima csilivel készül.

szerda, június 18, 2008

Újra itt :)

Több hét szenvedés után újra visszatérhetek a szerelmetes varrógépemhez. Mekkora boldogság :) Végre vége a szakvizsgáknak, ma megvolt a szóbeli is,ráadásul jelest kaptam mindenből.
Most megfogadom : Soha többé tanulás, mármint ami vizsgával végződik. Teljesen kikészített hogy nem varrhattam.

Ígérem, amint egy kicsit regenerálódtam, és visszatértem a "való életbe", pótolok minden elmaradt telefonhívást, levelet, ígéretet.

Végre megnézhetem a Gulácsy kiállítást, Péreli Zsuzsa életmű-kiállítását, mehetek az állatkertbe, uszodába, kezdődhetnek az evős-ivós, kiülős esték, stb. stb. stb. :))))

csütörtök, június 05, 2008

Mini-quilt 2

Posted by Picasa
Megvásárolható -részletek az Etsyn / For sale-details on etsy
A szívem szakadt meg, amikor ki kellett vágnom a mozaikomból egy darabot :) De azt hiszem méltó helyet találtam neki.
Ez egy sorozat második darabja. Ami összeköti a sorozatot, az a horgolt virág, és a kedvenc, batikolt szatén anyagaim.

vasárnap, június 01, 2008

Marokkói mozaik



És ahogy készült:

Az óvodából ismert csipketerítő készítéssel kezdődött. Ráhelyeztem az alapra...





... majd elkezdtem kitölteni a réseket.



Ezután körbevarrtam a lyukakat.




Mivel túl soknak találtam a fehér keretet, utólag még számos alakzatot vágtam az anyagba, körbevarrtam, és a felső réteget kivágtam. Ez amolyan mola-technika féle.


Ezután ugyanezzel a módszerrel készítettem egy kisebb kört is., amiből aztán kivágtam egy kisebb darabot (a szívem szakadt meg:)), hogy illeszkedjen a nagyobbhoz, és elférjen az A4-es lapon.


A köröket rátettem a gyönyörű narancssárga "sivatagszínű" alapra, és körbevarrtam őket.






Szerettem volna, ha jobban beleolvadnak a körök a háttérbe, úgyhogy kezdődött újból a mola-technikázás. A egész alá helyeztem egy türkizkék anyagot. Körbevarrtam a felrajzolt mozaikdarabokat, körbevarrtam, és kivágtam a felső réteget.




Közbélés, hátlap, a körök körbetűzése, majd a szélek eldolgozása, és kész.

Quacamole



A kedvenc pirítósra kenhető krémem. Eredetileg mexikóból származik, ahol chipset mártogatnak bele. De mivel a chipset ki nem állhatom, marad a pirítós.

Alapja az avokádó, amit félbevágunk, kikaparjuk a húsát, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg, meg persze az íze kedvéért is. Villával pépesítjük.

A titok az alapanyagokban rejlik. Az avokádó legyen puha, krémes állagú. Paradicsomból is a legjobb-ne kényszerérett, kásás(hogy azt mennyire útálom).

Legjobban a fürtös paradicsomot szeretem. Amikor leszakítom a szárról a szemeket, olyan illatot áraszt ami gyerekkoromban, a nagymamám kertjében szedett paradicsomra emlékeztet.


Na szóval a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Ugyanígy a lilahagymát is, és belekever jük az avokádópépbe. Só, bors, kis olívaolaj, tejföl, keverés és kész. Jó étvágyat:)