péntek, október 10, 2008

Körtés-almás tűpárna

Nagyon szeretek hímezni, de mostanában már nem fogok nagyobb munkákba, csupán díszítésként használok fel egy-két motívumot . Viszon megszállottan gyűjtöm a régi hímzéseket, hogy aztán valamilyen módon újrahasznosítsam őket.


Ez a tűpárna is egy használtruhaboltban talált terítőből született.

A legnagyobb becsben tartott hímzéseimet a nagymamámtól kaptam. Ő készítette őket,és gyönyörűek, de a vászon néhol már megsárgult, itt-ott foltok és lyukak éktelenkednek, de már megtaláltam a megoldást, hogy ne csak a dobozban pihenjenek:)

Ha lesz egy kis időm arra, hogy magamnak is varrjak:)) , akkor szeretnék készíteni egy takarót, amibe belevarrom az összes hímzését. Már látom a szemeim előtt, milyen álomszép lesz:)) Ezek a hímzések ráadásul gyönyörű, kézzel készített vásznon vannak, és ebből a vászonanyagból is kaptam egy elég nagy darabot a mamától, úgyhogy teljes lehet az összhang.

2 megjegyzés:

Princi írta...

Nekem is vannak hasonló kincseim, hasonló hibákkal. Még nem tudom, hogy javítsam ki, vagy takarjam, álcázzam díszítéssel a problémás helyeket? De idő is kéne hozzá, mint annyi mindenhez...

mammka írta...

Nagyon szépek,ötletesek!
A nagymamádtól örökölt darabokat olyan jó lesz összedolgozva használnod!