vasárnap, június 01, 2008

Quacamole



A kedvenc pirítósra kenhető krémem. Eredetileg mexikóból származik, ahol chipset mártogatnak bele. De mivel a chipset ki nem állhatom, marad a pirítós.

Alapja az avokádó, amit félbevágunk, kikaparjuk a húsát, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg, meg persze az íze kedvéért is. Villával pépesítjük.

A titok az alapanyagokban rejlik. Az avokádó legyen puha, krémes állagú. Paradicsomból is a legjobb-ne kényszerérett, kásás(hogy azt mennyire útálom).

Legjobban a fürtös paradicsomot szeretem. Amikor leszakítom a szárról a szemeket, olyan illatot áraszt ami gyerekkoromban, a nagymamám kertjében szedett paradicsomra emlékeztet.


Na szóval a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Ugyanígy a lilahagymát is, és belekever jük az avokádópépbe. Só, bors, kis olívaolaj, tejföl, keverés és kész. Jó étvágyat:)

1 megjegyzés:

V.M. írta...

A legjobb dolog, amit kenyérre lehet kenni:)