vasárnap, május 18, 2008

Spárgaszezon 2.


Spárgakrémleves pirítóssal
A fehér spárgát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fejeket félretesszük. Apróra vágott hagymát vajban megpárolunk, hozzáadjuk a spárgadarabokat, egy-két percig pirítjuk, majd megszórjuk a tetejét liszttel. Megkeverjük, felöntjük vízzel. Felforraljuk, leveskockát teszünk bele, majd puhára főzzük.
Összeturmixoljuk, felöntjük egy pohár tejjel, 3-4 percig kis lángon melegítjük, majd levéve a tűzről belekeverünk 1 dl főzőtejszínt. Borsozzuk. A spárgafejeket vajban megpároljuk, pirítóst készítünk a leveshez.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, beletesszük a spárgafejeket. Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések: