péntek, június 15, 2007

Hajtogatott virág

Korábban ígértem, hogy bemutatom lépésről lépésre, hogyan készül a Prágában tanult textilorigami. (A foltvarrásnak ez az ága vált az egyik kedvencemmé)

Ha az alap mérete 30×30cm, akkor 15×15-ös négyzetekre lesz szükségünk. Szirmonként (8 szirom van) 6 négyzetre. Az egyes szettek (8 szett, szetten belül 6 négyzet) színösszeállításával alakítjuk ki a virág végső megjelenését.


A négyzerteket először félbehajtjuk


Majd ismét félbe, körmünkkel "levasalva" az élt.A második hajtást "kinyitjuk", és középen látszódik a levasalt él. Mind a 48 négyzettel megcsináljuk ugyanezt.


Összeállítjuk a szetteket. A legelső textil a virág közepe, erre helyezzük a következő anyagot, kb 1 cm-rel lejjebb csúsztatva, figyelve, hogy az élek fedjék egymást. Az egyes anyagdarabok felső részén van a hajtás. Ha ez megvan, az élvonal mentén varrógéppel összevarrjuk. Mind a nyolc szettet ugyanígy elkészítjük.

A képen látszódik, hogy nem egyformák a négyzeteim, hanem mintegy piramisszerűen egyre nagyobb méretűek, ahogy kifelé haladunk. Első próbálkozásnál azonban érdemes egyforma négyzeteket használni, a hajtogatás után majd úgyis ráérzünk, hol lehet csökkenteni az anyagmennyiséget.
Az alapot is minden irányban(átlósan is) félbehajtjuk, körmünkkel levasaljuk. Fontos, hogy a közzéppont jól látható legyen. 8 vonal keletkezik, és mindegyik vonalra felvarrunk egy-egy szettet a középpontból kiindulva, az alaplap és a szett varrásvonalát pontosan összeillesztve. A gyakorlottabbak a szemközti oldalakat egyszerre is felvarrhatják. De ez szintén olyan dolog ami majd menet közben kialakul. Én most két egymás melletti oldalra varrtam fel a szetteket, hogy rögtön be is tudjam mutatni a hajtogatás menetét.Csupán az első "sziromlevél" hajtogatása tér el többitől, mivel ezt harmadoljuk, harmadrészt hajtogatjuk, a többit pedig csak félbehajtjuk. De nézzük lépésenként. A hajtogatást kezdhetjük jobbról is balról is, a lényeg hogy ha először a bal oldalt hajtogatjuk be, akkor a későbbiekben is balról kezdjük a hajtogatást.
A harmadolási pontot úgy találjuk meg legkönnyebben, hogy félbahajtjuk az anyagot, és a kihajtás után a keletkezett vonalig hajtjuk be az anyagot.

(A képen látott lépés csupán a harmadoláshoz szükséges segédvonal hajtogatását mutatja be)

Tehát behajtjuk a bal első sziromlevelet az egyharmadáig...

...Kétharmadáig

Majd ráhajtjuk az alapra, amit szépen fedni fog

Ugyanezt megismételjük a jobb oldalon is


A második sziromlevél behajtását szintén balról kezdjük. Varrásvonalig behajtjuk...

...majd ráhajtjuk az első sziromlevélre. A jobb oldalát ugyanígy behajtjuk, majd következik balról a harmadik sziromlevél, és így tovább, amíg el nem fogynak a "levelek".


Kész a virág első szirma! Felvarrhatjuk a következő szettet....és így tovább.


3 megjegyzés:

Elizaniko írta...

Köszönöm, hogy megmutattad ezt a technikát.
Készítettem én is egyet, gondoltam, megmutatom.:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=25138588&nid=4082580
Élvezetes volt készíteni.

Névtelen írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛

Dick0369 írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色